Tarihçe
1977 yılında Küçükçekmece'nin imara en uygun ve en düzenli mahallelerinden biri olan Cennet mahallesinde kalabalık nüfusa nazaran ancak 300 kişinin güç-belâ sığıp namaz kılabildiği bir camisi vardı. Civar mahallelerde de camiler kapasite bakımından kifayet etmediği için Cuma ve bayram namazlarında başka ilçelere gidiliyordu. Bu sebeple mahallemizin ibadet ihtiyacını karşılayacak yeni bir cami yapma fikri doğdu.
1988 yılında vakfımızın çekirdeği olacak Yavuz Selim Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma Derneği kuruldu. Allah'ın inayetiyle 1989 yılında Yavuz Selim Camii'nin temeli atılıp inşaatına başlandı. Bir yandan inşaat devam ederken diğer yandan İmam Hatip okulu yaptırma çalışmaları yürütüldü. Çünkü sadece Bakırköy İmam Hatip Lisesi mevcuttu ve halkın oraya tevecühünden dolayı çocuklarını o okulda okutmak isteyen veliler açıkta kalıyordu. Öte yandan ihtiyaç sahiplerine yardım edilmeye de başlanmıştı.
Bu çalışmaların idaresi için dernek yetmediği için geniş bir hizmet tüzüğü hazırlanarak 1992 yılının son döneminde kısa adı resmen "Yavuz Selim Vakfı" olan vakfımız "Yavuz Selim İlim ve İrşad Vakfı" adıyla kuruldu. Vakfın ilk işi cami inşaatına hız vermek ve İmam Hatip Lisesi'nin inşaatına başlamak oldu. 1994 yılında 9200 metrekare kapalı alana sahip Yavuz Selim İmam Hatip Lisesi'nin temelleri atıldı ve cami inşaatı Yavuz Selim Derneği'nden devralınarak 1995 yılında bitirildi.
54 derslikli Yavuz Selim İmam Hatip Lisesi'nin kaba inşaatı 1996 yılında bitirilip 24 dersliği öğretime hazır hale getirildiyse de o yıl açmak nasip olmadı. Buna rağmen dinî ve millî eğitim verilmesi hedefiyle "Yavuz Selim Vakfı Kur'an Kursu" hizmete açıldı.
Kuruluş amacına uygun olarak 1993 yılından beri ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere yardımlarda bulunuldu. Yavuz Selim Vakfı, 1999 yılında kendini gösteren büyük ekonomik kriz nedeniyle sayıları artan ihtiyaç sahiplerine bir cankurtaran simidi oldu. 2000'li yılların başlarında siyasî koşullar nedeniyle orta kısımları kapatılan Bakırköy İmam Hatip Lisesi'ne giden 40 öğrencinin servis ve eğitim malzeme ihtiyaçları karşılandı. Yine aynı yıllarda 60 üniversite talebesine her ay burs verildi.
Vakfımız, halen mahallemizde ve çevre mahallelerdeki yardıma muhtaç olanları tek tek yerinde tespit ederek kayıt altına almakta ve hayırsever vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görmektedir. Aynı zamanda camimizin her türlü eksiği giderilerek rahat, huzurlu ve huşu dolu bir ibadethane ortamının sağlanması için hizmet vermektedir.
Başta tüm hayırseverlerden olmak üzere vakfın kurucularından, yöneticilerinden, hayırlara aracı olanlardan ve karşılıksız olarak vaktiyle, bedeniyle hizmet edenlerden Allah razı olsun.